E-mailadres instellen op iPhone of iPad

Categorieën

Op deze pagina leggen wij uit hoe je jouw iPhone of iPad instelt om je e-mail bij JouwNet op te halen. In dit voorbeeld gebruiken wij de iPhone als uitgangspunt, maar dezelfde schermen zijn van toepassing bij het instellen van je iPad.

Een nieuw e-mailadres instellen

• Selecteer de instellingen op jouw iPhone of iPad.
  • Kies voor 'Mail'.

Let op: Maak je gebruik van iOS 9 of lager? Kies dan voor 'Mail, Contacten, Agenda'.

• Kies voor 'Accounts'.
  • Kies voor 'Nieuwe account'.
  • Kies voor 'Andere'.
  • Kies voor 'Voeg e-mailaccount toe'.

Accountgegevens

• Vul de volgende gegevens in:
    • 'Naam:' de naam die je wilt gebruiken als afzender
    • 'E-mail:' je volledige e-mailadres, bijvoorbeeld 'info@jouwdomeinnaam.nl' (Vervang jouwdomeinnaam.nl door jouw domeinnaam.)
    • 'Wachtwoord:' het e-mailwachtwoord van je e-mailaccount
    • 'Beschrijving:' de naam waaronder het account bekend wordt op jouw iPhone of iPad
  • Kies voor 'Volgende'.

IMAP-instellingen

We raden je aan jouw e-mail in te stellen volgens het IMAP-protocol:

• Automatisch is 'IMAP' geselecteerd. Behoud deze instelling.
  • Vul de volgende gegevens in bij 'Server inkomende post':
    • 'Hostnaam': voorbeelddomein.nl (Vervang voorbeelddomein.nl door jouw domeinnaam.)
    • 'Gebruikersnaam:' je volledige e-mailadres, bijvoorbeeld 'info@jouwdomeinnaam.nl'
    • 'Wachtwoord:' je e-mailwachtwoord
  • Vul de volgende gegevens in bij 'Server uitgaande post':
    • 'Hostnaam': voorbeelddomein.nl (Vervang voorbeelddomein.nl door jouw domeinnaam.)
    • 'Gebruikersnaam:' je volledige e-mailadres
    • 'Wachtwoord:' je e-mailwachtwoord
menu