E-mailadres instellen op iPhone of iPad

Geschatte leestijd: 2 minuten

Introductie

Op deze pagina leggen wij uit hoe je jouw iPhone of iPad instelt om je e-mail bij JouwNet op te halen. In dit voorbeeld gebruiken wij de iPhone als uitgangspunt, maar dezelfde schermen zijn van toepassing bij het instellen van je iPad.

Een nieuw e-mailadres instellen

• Selecteer de instellingen op jouw iPhone of iPad.
  • Kies voor 'Mail'.

Let op: Maak je gebruik van iOS 9 of lager? Kies dan voor 'Mail, Contacten, Agenda'.

• Kies voor 'Accounts'.
  • Kies voor 'Nieuwe account'.
  • Kies voor 'Andere'.
  • Kies voor 'Voeg e-mailaccount toe'.

Accountgegevens

• Vul de volgende gegevens in:
    • 'Naam:' de naam die je wilt gebruiken als afzender
    • 'E-mail:' je volledige e-mailadres, bijvoorbeeld 'info@jouwdomeinnaam.nl' (Vervang jouwdomeinnaam.nl door jouw domeinnaam.)
    • 'Wachtwoord:' het e-mailwachtwoord van je e-mailaccount
    • 'Beschrijving:' de naam waaronder het account bekend wordt op jouw iPhone of iPad
  • Kies voor 'Volgende'.

IMAP-instellingen

We raden je aan jouw e-mail in te stellen volgens het IMAP-protocol:

• Automatisch is 'IMAP' geselecteerd. Behoud deze instelling.
  • Vul de volgende gegevens in bij 'Server inkomende post':
    • 'Hostnaam': imap.jouwdomeinnaam.nl (Vervang jouwdomeinnaam.nl door jouw domeinnaam.)
    • 'Gebruikersnaam:' je volledige e-mailadres, bijvoorbeeld 'info@jouwdomeinnaam.nl'
    • 'Wachtwoord:' je e-mailwachtwoord
  • Vul de volgende gegevens in bij 'Server uitgaande post':
    • 'Hostnaam': smtp.jouwdomeinnaam.nl
    • 'Gebruikersnaam:' je volledige e-mailadres
    • 'Wachtwoord:' je e-mailwachtwoord

Wat vinden onze ambassadeurs?

Jouw partner op het Net.

Wil je meer weten over onze producten, diensten of ben je op zoek naar ondersteuning of advies?
JouwNet is een digitaal bureau en wij gaan naast onze producten en diensten ook samenwerking aan met klanten die op zoek zijn naar een digitale partner.