Wat is een domeinnaam?

wat is een domeinnaam?

05/05/2023
Leestijd: 2 Minuten

Inhoudsopgave

Domeinnamen zijn een van de belangrijkste onderdelen van online onroerend goed. Uw domeinnaam is het adres van uw website op internet. Het is wat mensen in een webbrowser typen om uw site te vinden.

Bij het kiezen van een domeinnaam zijn er een aantal zaken waar u op moet letten:

- Domeinnamen moeten tussen de 3-63 tekens lang zijn en mogen alleen letters, cijfers en koppeltekens bevatten.

- Probeer een domeinnaam te kiezen die gemakkelijk te onthouden is en betrekking heeft op uw bedrijf of website-onderwerp.

- Nadat u een domeinnaam heeft gekozen, controleert u of deze beschikbaar is door te zoeken op de belangrijkste websites van domeinnaamregistrars zoals GoDaddy, Namecheap of 1&1.

Wanneer u een domeinnaam in een webbrowser typt, gebruikt de browser de TLD om te bepalen met welke DNS-server contact moet worden opgenomen. De DNS-server zoekt vervolgens het IP-adres voor die domeinnaam op en stuurt dit terug naar de browser.

Wat zijn de verschillende soorten domeinnamen?

Domeinnamen zijn de unieke adressen die zijn toegewezen aan websites en andere online bronnen. Ze lijken op straatadressen, maar met één belangrijk verschil: domeinnamen kunnen door iedereen worden geregistreerd, ongeacht waar ze wonen. Domeinnamen bestaan doorgaans uit twee delen: het topleveldomein (TLD), zoals .com, .net of .org, en het tweede deel, de naam van de website of een andere bron. De website voor ABC Company kan bijvoorbeeld worden geregistreerd onder de TLD com en de naam abccompany.com krijgen.

Waarom is een goede domeinnaam belangrijk?

Domeinnamen zijn een van de belangrijkste aspecten van een website. Een goede domeinnaam zal u helpen om websitebezoekers aan te trekken en u te helpen leads en verkopen te genereren. Het is ook belangrijk om een domeinnaam te kiezen die relevant is voor uw bedrijf, gemakkelijk te spellen en te onthouden is en beschikbaar is. Een slechte domeinnaam kan uw bedrijf laten zinken voordat het zelfs maar begint, terwijl een goede domeinnaam de sleutel tot succes kan zijn. Hier zijn enkele tips voor het bedenken van een goede domeinnaam:

  1. Zorg ervoor dat het domein uniek is. Het heeft geen zin om duizenden euro te betalen voor een geweldig domein als iemand anders het al heeft ingenomen. Zorg ervoor dat u uitgebreid onderzoek doet om een domein te vinden dat nog niet in gebruik is.
  2. Onderzoek uw branche. Bepaal welke zoekwoorden mensen waarschijnlijk in Google typen wanneer ze op zoek zijn naar informatie over uw specifieke bedrijf of onderwerp.
  3. Denk aan het merk. De naam van uw bedrijf moet synoniem zijn met uw bedrijf en klanten, niet andersom.
  4. Houd het simpel. Hoe minder letters en cijfers in uw domeinnaam, hoe beter.
  5. Wees creatief met spelling.

Wordt jij onze partner?

Neem contact met ons op, we staan voor je klaar.
menu
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Je bent aangemeld!