Wat is managed webhosting?

Managed webhosting, of kortweg managed hosting, is een vorm van webhosting waarbij de provider zorgt voor de basisconfiguratie en het onderhoud van de website van de host. Dit kan zaken zijn als het updaten van software, het optimaliseren van de verkeersstroom en het patchen van beveiligingsproblemen. Beheerde hosts bieden doorgaans een hoger niveau van klantenservice en kunnen functies hebben zoals 24/7 technische ondersteuning en automatische back-ups.

Wat is managed webhosting?

Webhosting kan een beetje een ontmoedigende taak zijn, vooral als u niet bekend bent met het jargon. Een van de opties waar vaak over gesproken wordt als het gaat om webhosting is managed hosting. Maar wat is het?

Managed hosting is een dienst waarbij het hostingbedrijf alle technische aspecten van uw website voor u regelt. Dit betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over zaken als serveronderhoud, software-updates of beveiliging. Het enige dat u hoeft te doen, is u concentreren op de inhoud van uw website en de rest overlaten aan uw host.

Er zijn een paar verschillende soorten beheerde hostingdiensten, maar de meeste zullen functies bevatten zoals: 24-uurs monitoring, automatische software-updates, onbeperkte opslag en bandbreedte en deskundige ondersteuning. Dit type hosting kan geweldig zijn voor eigenaren van kleine bedrijven die zich willen concentreren op hun bedrijf en niet op hun website.

Voordelen

Een beheerde webhostingservice biedt een op maat gemaakt dienstenpakket dat is ontworpen om te voldoen aan de specifieke behoeften van bedrijven en organisaties. Deze services kunnen functies bevatten zoals continue beveiligingsupdates, 24/7 ondersteuning en gegevensback-up. Beheerde webhosting is doorgaans duurder dan zelfhosting, maar kan een aantal voordelen bieden die het voor sommige bedrijven een aantrekkelijke optie maken.

Soorten managed hosting

Managed webhosting verwijst naar een vorm van webhosting waarbij hostingproviders de technische aspecten van de website van de klant voor hun rekening nemen, waaronder het opzetten en onderhouden van de website, het uitvoeren van updates, beveiligingsmaatregelen en het reageren op klantenondersteuning. Beheerde services omvatten doorgaans een uur- of maandtarief voor specifieke taken die worden beheerd door de provider in plaats van door de individuele klant.

Conclusie

Webhosting is een service waarmee particulieren en bedrijven hun eigen websites kunnen maken, onderhouden en hosten. Beheerde webhostingproviders zorgen voor de technische aspecten van websitebeheer voor hun klanten, inclusief serveronderhoud, beveiligingsupdates en websiteprogrammering.

Wat vinden onze ambassadeurs?

Jouw partner op het Net.

Wil je meer weten over onze producten, diensten of ben je op zoek naar ondersteuning of advies?
JouwNet is een digitaal bureau en wij gaan naast onze producten en diensten ook samenwerking aan met klanten die op zoek zijn naar een digitale partner.
Jouw partner op het Net, © 2023
KVK: 86738895  |  BTW: NL864070615B01
apartmentpencilheartenvelopeuserslaptop-phonebubbleearthsynccodecrossmenulistchevron-upchevron-leftchevron-rightlayers